Området

– udforsk det skønne Provence

Vinen

Den sydlige Rhonedal er et af de største vinområder i Frankrig. Der fremstilles meget vin af høj kvalitet og Bastide le Luget ligger tæt på mange af de kendte vinområder.

Det mest kendte er Chateauneuf du Pape, men også i områderne Gigondas, Vauqueras, Rasteau og Cairanne kan man finde vin af høj kvalitet. Prøv selv at tage på opdagelse på domainerne, hvor man  kan få smagsprøver.

De lokale markeder

Gå ikke glip af de typiske madmarkeder, som har eksisteret i Provence i 2000 år. Hver by, lille som stor, har marked en gang om ugen. Her finder man de lokale råvarer, men også varer fra andre dele af Frankrig er repræsenteret, som fx osten, der kommer fra de egne hvor de bliver produceret.

Antik og loppemarkeder

Herudover findes der også en masse loppe- og antikmarkeder. Det mest kendte findes i Isle sur la Sourges, men også Carpentras er værd at besøge.

Romertiden og Middelalderlandsbyer

Området byder på mange muligheder for oplevelser. Man finder de små pittoreske middelalderlandsbyer med masser af provencalsk charme, men også romerriget har sat sine aftryk med imponerende bygningsværker fra den tid.

Af større byer kan nævnes Avignon, Nimes, Orange, Arles og Uzes.

This post is also available in: English French German